Juni 2015

Pastor Paul Vlaar komt naar Bakkum

REGIO  |  09 juni 2015   |   reageer   |                  Door de Dichtbijredactie  (Nieuwsblad voor Castricum)

BAKKUM – Pastor en Vlootaalmoezenier Paul Vlaar zal zaterdag  20 juni voorgaan in de viering in de R.K. Kerk ‘Maria Ten Hemelopneming’ in Bakkum.  Aanvang 19.00 uur.
Pastor Paul Vlaar is – onbedoeld – bekend geworden door zijn ‘Oranje viering’  in 2010 te Obdam.

Maar ook door zijn dienstbaarheid naar zowel jong als oud. Het thema van deze viering is ‘een baken in de storm’. Samen met het voorbereidingsteam van het koor Cantare is een mooie en warme viering samengesteld. Iedereen is welkom. Na afloop kan men de gedichtenbundel van ‘Pastor Paul’ aanschaffen.

 

Line-up ‘Van Dorp tot Kust’ bekend

UITGAAN & VRIJE TIJD  |  25 april 2015   |   reageer   |
Door de Dichtbijredactie  (Nieuwsblad voor Castricum)

CASTRICUM – Muziekfestival ‘Van Dorp tot Kust’ zorgt op zondag 7 juni weer voor een  korenspektakel van de bovenste plank. Om 11.30 is er een spectaculaire opening op het Bakkummerplein en om 12.00 uur volgt dan de officiële opening op het plein bij hotel Borst in Bakkum. Daarna laten in totaal twintig koren hun stemmen klinken.

Niet alleen in Bakkum, maar ook bij strandpaviljoen De Deining op het strand, bezoekerscentrum De Hoep en Johanna’s Hof. En op camping Bakkum zijn er zelfs twee locaties namelijk het winkelplein en het theater de Pan.
Het organiserende Shanty- en Folksongkoor De Skulpers uit Castricum heeft zijn best gedaan om koren van uiteenlopende signatuur uit te nodigen, zodat een breed scala aan repertoires mag worden verwacht. Zo kunnen liefhebbers van het popgenre luisteren naar koren als De Limbeats, Cantare, For Everyone, Music-train, Vokaal Kabaal, Take it easy, Notebook en Dames groen. Dit jaar zijn er twee Shanty koren namelijk Zilt en natuurlijk de Skulpers zelf.